Om oss

Vi heter Emelie & Mathias Rönnbäck och vi bor en mil söder om Umeå. Vi har haft hunduppfödning sedan slutet av 90-talet och födde då upp Schäfer fram till 2008. Jack Russelln kom in i vårt liv 2006 och Labradorerna 2014.

Vi har alltid varit väldigt aktiva med våra hundar och testar gärna på olika träningsformer eftersom det är kul! Vi tränar idag framförallt jaktapportering men aktiverar även våra hundar genom viltspår och rallylydnad.

Vi ställer gärna ut våra hundar för att få dem bedömda av opartiska ögon och för att vi tycker att det är viktigt att ha en mycket god exteriör som följer rasstandarden oavsett ras.

Alla våra hundar bor med oss inne i huset och våra valpar föds upp i hemmiljö. När valparna flyttar är de vana vid andra hundar, katter, att diskmaskinen låter, att dammsugaren far omkring och allt annat som låter och händer i ett vanligt hem. Valpar som är födda på sommarhalvåret är vana att vara ute mycket och alla valpar har tillgång till en utvecklande och givande miljö att växa upp i.

Vi följer självklart Svenska Kennelklubben rekommendationer i vår avel och har alla nödvändiga tillstånd från Länsstyrelsen.

De hundar vi använder i avel har gjort samtliga för rasen rekommenderade hälsokontroller (patella, HD/AD och ögonlysning), är fullt friska och sunda även i övrigt, utställda med mycket goda resultat, helst gjort BPH/FB-R och ha andra arbetsmeriter och alltid, alltid med en stabil och tilltalande mentalitet och arbetsbarhet. Hundarna ska helt enkelt fungera väl för det syfte som köparen tänkt för sin hund!

Ni är självklart välkomna att kontakta oss om ni är nyfikna på våra raser och vill ställa frågor. Däremot visar vi normalt inte våra hundar för dem som söker information i sitt rasval , utan hänvisar till Svenska Kennelklubbens arrangemang där man kan träffa hundar av många olika raser.