Om oss

Vi heter Emelie & Mathias Rönnbäck och vi bor en mil söder om Umeå. Vi har haft hunduppfödning sedan slutet av 90-talet och födde då upp Schäfer fram till 2008. Jack Russelln kom in i vårt liv 2006 och vår första russellkull föddes 2008.

Vi fastnade för rasens mångfald och sundhet. och deras underbara sätt att vara. De är tuffa nog att hänga med på alla upptåg och äventyr, och deras storlek gör dem lätta att alltid ha med sig och de passar för alla som vill ha ett aktivt hundliv. Hundarna ska passa väl för det man som ägare vill göra med sin hund och exteriören ska vara mycket god.

Vi föder upp hundar av alla pälssorter och av de två vanligaste färgerna, dvs vit & tan samt trefärgad.

Sedan 2014 finns även Labrador Retriever i huset och vår första kull är planerad till våren 2022.

Vår målsättning inom Labrador Retriever är att föda upp sporthundar, dvs sunda och friska hundar, med en mycket god exteriör, arbetsbarhet och mentalitet.

Vi har alltid varit väldigt aktiva med våra hundar och testar gärna på olika träningsformer eftersom det är kul! Vi tränar idag jaktapportering och viltspår med våra labradorer och viltspår, rallylydnad och även nosework med våra Jack Russells.

Det viktigaste för oss är inte att tävla, utan att hundarna och vi har roligt tillsammans och att vi ger hundarna en rolig och aktiv tillvaro! Tävlingar blir bara ett extra plus och för att ha en målbild att jobba mot.

Vi ställer gärna ut våra hundar för att få dem bedömda av opartiska ögon och för att vi tycker att det är viktigt att ha en mycket god exteriör som följer rasstandarden.

Alla våra hundar bor med oss inne i huset och våra valpar föds upp i hemmiljö. När valparna flyttar är de vana vid andra hundar, katter, att diskmaskinen låter, att dammsugaren far omkring och allt annat som låter och händer i ett vanligt hem. Valpar som är födda på sommarhalvåret är vana att vara ute mycket och alla valpar har tillgång till en utvecklande och givande miljö att växa upp i.

Vi följer självklart Svenska Kennelklubben rekommendationer i vår avel. De hundar vi använder i avel har gjort samtliga för rasen rekommenderade hälskontroller (patella, HD/AD och ögonlysning), är fullt friska och sunda även i övrigt, utställda med mycket goda resultat, helst gjort BPH/FB-R och ha andra arbetsmeriter och alltid, alltid med en stabil och tilltalande mentalitet och arbetsbarhet. Hundarna ska helt enkelt fungera väl för det syfte som köparen tänkt för sin hund!

Ni är självklart välkomna att kontakta oss om ni är nyfikna på våra raser och vill ställa frågor. Däremot visar vi normalt
inte våra hundar för dem som söker information i sitt rasval , utan hänvisar till Svenska Kennelklubbens arrangemang där man kan träffa hundar av många olika raser.