Labrador Retriever

Labradorerna kom in i vårt liv för snart tio år sedan när vi letade en stor hund för träning och vi hittade verkligen helt rätt ras!

Vi föder upp labradorer av dual purpose typen och av färgerna svart och gult. Våra egna hundar meriteras inom både inom utställning och jaktprov och har gjort FB-R och/eller BPH. Självklart är de också röntgade och ögonlysta och DNA-testade för att undvika sjukdomar.

Labradoren som ras är positiva och aktiva, väldigt följsamma och vill göra rätt. Man brukar prata om att de har “will to please”, dvs de har en stor samarbetsvilja och älskar att göra sin förare nöjd och tycker själva att det är superkul! Det är en apporterande ras och har ett stort behov av att bära, något som man som ägare såklart ska uppmuntra, oavsett om de kommer med en leksak eller dina favoritskor.

Vi säljer inga labradorvalpar till rent sällskap eftersom det är en aktiv ras som måste arbeta för att må bra, däremot spelar det mindre roll för hunden vad ni väljer att träna med den eller aktivera den genom.

Vi tränar själva våra hundar i framförallt jaktapportering men testar även på andra grenar för att det är kul och hundarna är pigga på allt!

Vi ser det önskvärt att våra valpköpare har tävlings- eller provambitioner i någon valfri form samt att man vill ställa ut sin hund vid något tillfälle, men det viktigaste är såklart att hunden får regelbunden träning och aktivering.