Jack Russell Terrier

Jack Russelln kom in i vårt liv 2006 med vår första tik Jämtskogens Because of You ”Alice” och vår första kull föddes 2008. Varför det blev russell var för att vi ville ha en mindre hund (vi hade schäfrar på den tiden) som samtidigt var tuff och robust nog att hänga på schäfrarna i skog och mark. Och vi har aldrig ångrat det rasvalet!

Russlarna är en aktiv ras som behöver få utlopp för både sin fysiska och mentala energi för att må bra, och vi rekommenderar dem inte till någon som bara vill ha en lugnare sällskapshund. Det är en smart ras och får den inte uppgifter så hittar de på dem själv, vilket inte alltid är till husse eller mattes belåtenhet.
Så rasen passar den som vill vara aktiv med sin hund på något sätt, även om det självklart inte behöver innebär att man tävlar med sin hund.

Rasen fungerar till i stort alla hundsportsgrenar och vi har valpköpare som kör viltspår, nosework, rallylydnad, tävlingslydnad, personsök och personspår. Rasen är även tuff och robust nog att hänga med på ridturer, skidutflykten och i motionsspåret.

Vi har också många russlar som visas framgångsrikt sig i utställningsringarna, där vi under 2022 bl.a fick två internationella junior champions!

Vi föder upp färgerna vit & tan och trefärgad och framförallt pälslagen broken och sträv, även om någon slät kan förekomma ibland.